Perfecte Pompoensoep met Pulled Paddo’s

 

Bereidingstijd: 30 minuten

voor 2 personen

Ingrediënten

In totaal heb je zo’n 450 gram hokaido pompoen nodig, verdeeld over de soep, garnering en toast.

Ingrediënten voor de soep:

  • 300 gram hokaido pompoen blokjes 

  • 500 ml groentebouillon 

  • 10 gram zout 

  • 1 eetlepel massala

  • 2 eetlepels olijfolie 

  • 2 steeltjes munt 

  • 10 gram verse gember

  • 150 gram Massala Pulled Paddo’s

  • 80 gram gebakken pompoen 

  • Bieslook 

Ingrediënten voor de toast:

  • Zuurdesembrood

  • Hummus

  • Blad van de boerenkool 

  • Mango 

  • Zoetzure pompoen (50 gram suiker / 100 ml azijn / 150 ml water)

  • Muntblaadjes

zo maak je ‘m

1. Schil de pompoen en maak hier blokjes van. Snij ook een klein beetje pompoen in dunne plakkies en zet dat apart om er zoetzure pompoen van te maken. Schil de gember en hak het in mini stukjes.

2. Kook zo’n 300 gram van de blokkies in een sopje van groentebouillon, zout, massala, olijfolie, munt en gember gaar. Na 15 minuten koken met deksel op de pan en gooi je alles in de blender.

3. Ondertussen bak je de Pulled Paddo’s Masala in een gloeiend hete pan, zo’n 5 minuutjes tot ze mooi gebakken zijn. Bak de overgebleven pompoenblokjes (ongeveer 80 gram) even mee in de pan. Haal de pompoen en Paddo’s uit de pan en zet ze opzij. Bak de boerenkool kort even in de pan.

4. Voor de zoetzure pompoen breng je het water samen met de azijn en suiker aan de kook. Giet het kokende mengsel over de plakkies en laat ze 5 minuten afkoelen.

5. Snij flink dikke plakken brood van je zuurdjesembrood en smeer ze in met hummus. Top het af met boerenkool, reepjes mango en zoetzure pompoen. Maak ‘t compleet met wat muntblaadjes en gechopte bieslook.

6. Dien de soep op in een diep bord. Strooi de Pulled Paddo’s, gebakken pompoen en bieslook eroverheen. Sneetje brood ernaast en smakken maar.

Eet smakelijk!

Previous
Previous

Echt lékker recept met naanbrood

Next
Next

Gestampte Pulled Paddo’s voor de koude dagen