Gepofte aubergine

 

Bereidingstijd: 60 minuten

Voor drie personen

Ingrediënten

  • 3 aubergines

  • 5 el kokosyoghurt

  • 1 teen knoflook

  • 1 el harissa

  • Handvol peterselie

  • 1 tl sesamzaad

  • Peper en zout

zo maak je ‘m

1. ‘T enige waar je even moeite voor moet doen is de aubergine. Verwarm de oven voor en prik van die kleine gaatjes in je aubergines. Gooi er lekker wat olijfolie overheen en bak ze ongeveer drie kwartier tot ze écht lekker zacht zijn.

2. Snijd de aubergines doormidden en maak ze een beetje open zoals zo’n gebakken aardappel.

3. Snijd de teen knoflook goed fijn en meng met je plantaardige yoghurt.

4. Vul je aubergine met een goeie laag van de knoflookyoghurt en top dit lekker af met de harissa olie, sesamzaad, peper, zout en nog wat peterselie (of koriander, dat mag stiekem ook).

5. Eet smakelijk!

Previous
Previous

Pulled paddo’s Lunchrappie.

Next
Next

Daslook en chipotle mayomenaise