Bloemkool met mango? Doe ‘ns normaal joh
Bereidingstijd: 60 minuten
voor 4 personen
Ingrediënten
Ingrediënten:
1 bloemkool
Peper & zout
1 eetlepel olijfolie
100 gram hummus
1 citroen
Voor de garnituur
1 bosui fijngesneden
Takjes verse koriander
25 gram geroosterde pinda's
50 gram blokjes verse mango
150 gram Pulled Paddo’s Massala
100 gram suiker
200 ml azijn
300 ml water
1 theelepel curcuma
50 gram pompoen reepjes
50 gram bloemkoolroosjes
zo maak je ‘m
1. Verwarm de oven voor op 200 graden (heteluchtoven). Ontdoe de bloemkool van het bladgroen en zet een grote (diepe) pan met water op het vuur. Breng aan de kook en voeg de bloemkool met een flinke snuf zout toe. Kook gedurende 15 minuten.
2. Haal de bloemkool uit de pan en spoel af met koud water. Heb je de tijd? Kook dan de bloemkool voor en laat afkoelen aan de lucht (in plaats van met het koude water). Dep vervolgens (als t nodig is) droog met een schone theedoek.
3. Doe de bloemkool dan zo’n 40 minuten in de oven. Haal m eruit als hij te veel verkleurt.
4. Snij ondertussen de bosui, koriander, mango en pompoen in kleine stukjes. Leg de pompoen en bloemkoolroosjes (ongekookt) in een bakje, met een mix van 100 gram suiker, 200 ml azijn, 300 ml water en 1 mespuntje kurkuma. Zet de mango en bosui apart.
5. Bak de pulled paddo’s lekker krokant in de pan, geen olie nodig.
6. Halveer de bloemkool als ie uit de oven komt. Mix de helft in een blender met 100 gram hummus, sap van 1 citroen en peper en zout.
7. Doe een laagje van de crème op een serveerbord, en leg daar de andere helft op. Top het af met de bosui, mango, zoetzure groenten, Pulled Paddo’s, koriander, pinda’s en wat citroenzest.
Smakelijk!