MAALTIJDSALADE COUsCOUS PULLED PADDO’S ZONDER SALADE
Bereidingstijd: 20 minuten
voor 2 personen
Ingrediënten
Benodigdheden
150 gram Couscous
Courgette
Aubergine
Kleine paprika’s
Kleine tomaatjes
olijfolie
bouillonblokje
Geschaafde of gecrushte amandelen
Koriander
Voor de saus (we maken veel want saus = life)
250 gram cocos yoghurt
Munt, fijn gehakt
Sap van 1 limoen
Peper en zout
1 of 2 teentjes gestampte knoflook
zo maak je ‘m
1. Snijd de courgette en de aubergine in plakkies van 1 cm. Doe veel zout aan beide kanten van de aubergine en leg de plakken in een vergiet. Laat em even 15 minuten uitlekken in een vergiet.
2. Ondertussen gooi je de courgette alvast in een grillpan. Bak t aan beide kanten en keer regelmatig. Leg ze als ze klaar zijn in een schaal om af te koelen. Nu zijn de kleine paprika’s aan de beurt, doe ze in de gril pan. Bak ze in 6 minuten in totaal gaar en keer ze af en toe.
3. Zet ondertussen een pannetje water op het vuur, gooi een bouillonblokje erbij en zet t uit als het water kookt. Dit kan dan bij de bouillon, scheutje olijverenolie erbij en peper en zout, deksel erop en zet een paar minuten aan de kant. Roer na 5 minuten (of anders als dat op het pakje staat).
4. Was de aubergine schoon, dep ze droog en smeer ze aan beide kanten met olijfolie in. Grill ze aan weerszijde 5 minuten.
5. Maar ondertussen de saus: snijd munt to you likings klein, en meng met de rest van de ingrediënten. Rasp wat van de limoenschil door de saus. Alles bij elkaar doen, saus proeven & indien nodig meer van bovenstaande ingrediënten toevoegen.
6. Bak Lekker Fred’s Pulled Paddo’s Shoarma in een gloeiend hete pan in 4-5 minuten. Rooster gelijktijdig de geschaafde amandelen binnen een paar minuten goudbruin.
7. Leg de couscous in een schaal en doe de gegrilde groenten er bovenop. Knijp een half limoentje uit over de couscous en de groenten en besprenkel t peper en zout. Doe de pulled paddo’s erop, en doe wat koriander erbij (als je niet zo’n persoon bent die vindt dat koriander naar zeep smaakt).
Eet smakelijk