Geroosterd broodje doperwten zaligheid, GEEN HOEMOES!!!

 

Bereidingstijd: 10 minuten

voor 2-4 personen

Ingrediënten

  • Zuurdesembrood

  • Doperwten

  • 1 citroen

  • Muntblaadjes

  • Daslook mayo

zo maak je ‘m

1. Koop zure desembrood. En snij zelf van die dikke plakken. Rooster deze in de pan met ‘n beetje olie krokant.

2. Pak de doperwten, misschien dat je die nog ergens achter in je vriezer hebt liggen. Bij ons wel altijd het geval. Blancheer ze in kokend water, ongeveer 5 minuten.

3. Doe tweederde van de erwten in de keukenmachine met de munt en een beetje citroensap. Mix het tot een grof geheel en breng op smaak met zout en peper.

4. Smeer je broodjes in met daslook mayomenaise.

5. Besmeer het dan met de erwtenmix. Strooi wat overgebleven erwtjes eroverheen, wat heel-erg-fijngesneden muntblaadjes en rasp van de citroenschil.

Eet smakelijk!

Previous
Previous

Daslook en chipotle mayomenaise

Next
Next

Sappige meljoenen salade met zeekraal