Aardappel van de maand

Elke maand selecteren we een speciaal aardappelras in een fraaie verpakking. Bijvoorbeeld de Jersey Royal, Oeraardappel of Corne de Gatte.

Jersey Royal

Deze unieke Engelse primeuraardappel van het kanaaleiland Jersey is met de hand geraapt en geselecteerd. Deze koninklijke aardappel is al meer dan 130 jaar oud en er zijn tegenwoordig nog maar zo’n 20 telers die deze heerlijke aardappel telen. De aardappel heeft een licht ziltige smaak en is bijzonder lekker om in de schil gekookt te eten.

Oeraardappel

De ‘Oeraardappel’ komt oorspronkelijk uit het Andesgebergte en heeft een mooie goudgele vleeskleur. Deze smaakvolle aardappel is ideaal voor een heerlijke stamppot of puree.

Ratte

Deze oorspronkelijk Franse aardappel heeft een zachte, boterachtige structuur en een wat kastanjeachtige smaak. Ze zijn langwerpig van vorm, hebben een gele vleeskleur en kunnen prima gegeten worden in de schil. Deze vastkokende aardappel kun je koken, grillen, bakken of in de oven bereiden.

Koopmans Blauwe

De Koopmans Blauwe is een oud Hollandse aardappel die op bescheiden schaal door kleine tuinders geteeld worden in Noord-Holland. Ze zijn romig van smaak, bloemig van structuur en blijven heel na het koken. Met een prachtige paarsblauwe schil, lichtgeel vruchtvlees en een heerlijke smaak is deze aardappel ideaal voor een heerlijke stamppot, puree of lekker gebakken in de (olijf)olie.

Corne de Gatte

Deze unieke langwerpige aardappel wordt in de Belgische landstreek ‘Haspengouw’ geteeld. Ze vinden hun oorsprong in het begin van de 18e eeuw en de naam betekent letterlijk ‘Geitenhoorn’. Deze bijzonder gevormde vastkokende aardappeltjes hebben een nootachtige smaak. Ze zijn heerlijk om de in de schil te koken of te bakken.